Waterontharders

   Zacht water voor u en uw apparatuur

   De hardheid van het Nederlandse leidingwater is gemiddeld 7 dH. Met deze hardheid zult u altijd last hebben van kalkaanslag, met name op plekken waar water verwarmd wordt. Deze kalkaanslag is vaak zichtbaar zoals op uw douchekraan, sanitair, in de keuken etc. Maar dat betekent dat er ook niet zichtbare kalk aanwezig kan zijn in leidingen, radiatoren en kranen.

   De oplossing hiervoor is de installatie van een waterontharder – ook wel waterverzachter genoemd. De Riversoft waterontharder ontkalkt door middel van ionenwisseling: het water stroomt door een food-grade harsfilter die de kalkdeeltjes opvangt zodat het water wat verder stroomt gefilterd en dus zacht is. Het gebruikte hars heeft de meest efficiënte uitwisselingscapaciteit en is van levensmiddel kwaliteit. Wanneer het filter zijn capaciteit heeft bereikt wordt dit – veelal ’s nachts – gespoeld met zout water, het filter is daarna weer schoon en zodoende levert de waterontharder weer kalkvrij water. Frygon kan u ook bedrijfsmatige en industriële waterontharders leveren, met een serviceflow van 100 liter tot 30.000 liter per uur.

   Heeft u een vraag over onze waterontharders? Kijk dan eens bij de veelgestelde vragen voor een snel antwoord.

   24-UURS STORINGSDIENST

   Wilt u ook zacht water?

   Neem contact op voor advies! Bel 0516-520680 of stuur een bericht via onze contactpagina.

   Uw eigen waterontharder

   Vanaf €685,-

   • Gratis advies vooraf
   • Inclusief BTW
   • Gratis 50 kilo zouttabletten
   • Exclusief montage
   • Snelle levering
   Vraag een offerte aan

   De voordelen van een waterontharder

   Het installeren van een waterontharder brengt vele voordelen met zich mee. Zo verdwijnt niet alleen de kalkaanslag, maar hoeft men ook niet meer ontkalker of andere agressieve reinigingsmiddelen te gebruiken. We zetten de voordelen van een waterontharder graag voor u op een rijtje:

   • Bespaar minimaal 50% op zeepverbruik; goed voor het milieu en de portemonnee
   • Houd de badkamer en keuken als nieuw
   • Verleng de levensduur en efficiency van uw huishoudelijke apparatuur
   • Verminder huidproblemen en irritaties; onthard water is mild voor de huid
   • Bespaar tijd tijdens het schoonmaken

   De waterontharders zijn verkrijgbaar in verschillende capaciteiten. Afhankelijk van de grootte van het bedrijf of huishouden kunnen wij u adviseren over de juiste waterontharder.

   Al onze ontharders zijn uitgerust met een waterbesparend 4- tot 7-cyclus spoelprogramma. Deze spoeling wordt door de volume gestuurde besturingsunit alleen uitgevoerd wanneer de opnamecapaciteit van calcium en magnesium (dH) bereikt is.

   Neem voor meer technische informatie contact met ons op!

   Ontsmettingsmodule

   U kunt ook kiezen voor een ontsmettingsmodule bij uw waterontharder. De ontsmettingsmodule wordt tussen de pekelleiding gemonteerd. Tijdens de regeneratie wordt de Steril Soft geactiveerd. Door middel van elektrolyse van het pekelwater wordt een actief chloor gemaakt, deze heeft een extra ontsmettende werking in de ontharder.

   De Steril Soft kan op al onze ontharders toegepast worden. De titanium elektroden staan garant voor een lange levensduur en optimale prestaties in chloorproductie

   By-pass

   Al onze ontharders zijn standaard voorzien van een by-pass/mengkraan. Met deze kraan kunt u tijdelijk de ontharder uitschakelen voor bijvoorbeeld het sproeien van de tuin. Deze kraan wordt ook gebruikt om een eventuele resthardheid in te stellen. Een resthardheid is met deze kraan traploos instelbaar.

   Onze waterontharders

   De Riversoft cabinet serie waterontharders

   Dit type waterontharder is verkrijgbaar in 4 uitvoeringen, de kleinste is een toestel bedoeld voor bijvoorbeeld een koffieautomaat in de horeca. De grootste is geschikt voor een groot gezin met meerdere badkamers.

   Riversoft 2Bloxx met 369 besturing

   Met de Riversoft 2Bloxx waterontharder krijgt u de maximale prestaties in het kleinst mogelijke formaat. Deze ontharder kan bijvoorbeeld gemakkelijk in een kruipruimte of watermeter put geplaatst te worden. Ook kan het zoutvat tot wel 8 meter verderop neergezet worden.

   Logix Cabinet met 255 besturing

   De Logix is een luxe type waterontharder. Omdat deze ontharder erg zuinig af te stellen is, kunnen het spoelwater- en zoutverbruik geheel op uw situatie worden ingesteld. Het grote display geeft uitgebreide info weer zoals het waterverbruik en resterende capaciteit. Ook beschikt de waterontharder over een spoel- en service indicator.

   Logix 2Bloxx met 255 besturing

   Door de compacte afmetingen en de mogelijkheid om het zoutvat verderop te plaatsen kan deze waterontharder op vele manieren geplaatst worden. Dit type ontharder kunnen wij ook op maat voor u samenstellen wanneer u bijvoorbeeld meer waterverbruik heeft dan een gemiddeld gezin. Zo komt er altijd zacht water uit de kraan!

   Een aantal voorbeelden van installaties