Multifiltratiesysteem / Ionenwisselaar

  Voor verwijdering van ijzer, mangaan en kalk

  Een ionenwisselaar verwijdert ijzer, mangaan en kalk in één flow. Voor het zuiveringsproces is maar één pomp nodig welke gelijktijdig het ruwe bronwater oppompt en verpompt naar het verbruik. Met deze zelfde pomp wordt ook het spoelproces van water voorzien.

  Met een ionenwisselaar worden grotere capaciteiten en doorstroom snelheden bereikt, tot wel 15m³ per uur. Tevens beschikt u met een Duplex uitvoering 24 uren per dag over gezuiverd water, zonder onderbrekingen tijdens de spoeling.

  Door ionenwisseling worden ijzer, mangaan en kalk/hardheid uitgewisseld voor natrium. Frygon kan aan de hand van de ruwe bronwater analyse vooraf uitrekenen wat het natriumgehalte wordt na zuivering. De slimme Logix besturing houdt precies bij wanneer de uitwisselingscapaciteit verbruikt is en er een regeneratie met zout/pekelwater nodig is. In het interne geheugen kunnen het gemiddelde water verbruik per dag, het piekverbruik per uur en het totale waterverbruik sinds de installatie worden uitgelezen.

  Onderhoudsbeurt voor uw multifiltratiesysteem? Neem dan contact op via 0516-520680 of stuur een bericht via onze contactpagina.

  Een aantal voorbeelden van multifiltratiesystemen